Behandlingen er krevende, men dokumentert som svært effektiv for de som opplever at de ikke sover lenge nok, eller godt nok over tid.
Hvem passer kurset for?
I Stå Opp er det to hovedkriterier for å bli inkludert i gruppene. Deltakeren skal oppfylle kriteriene for klinisk insomni, og at de skal være motiverte for å gjennomføre behandlingen.
Hvem egner kurset seg ikke for?
Blant annet alvorlig psykisk lidelse, epilepsi, søvnapné, rastløse bein-syndrom, søvngjengeri og narkolepsi, turnusarbeid med nattevakter. Det gjennomføres forsamtale for å avklare eventuelt andre kontraindikasjoner for deltagelse.
- 7 ukentlige samlinger à 2 timer og 1 oppfølgingssamling 3 uker etter samling 7
- Gruppen består av 8-10 personer
- Sted: Familiens Hus, Rådhusveien 7, Eide, 2. etg., Storsalen
- Oppstart: 16. oktober kl. 13-15
- Påmelding: send navn og telefonnummer og merk med "Stå Opp" til rph@hustadvika.kommune.no
Pris:
300 kr (mulighet for betalingsfritak)
Arrangør:
Kurset arrangeres i samarbeid mellom Rask psykisk Helsehjelp og Frisklivssentralen i Hustadvika kommune.Kursholdere er Bente Uran og Tone Rånes.
Beskrivelse av gruppebehandlingen
Behandlingens kjerneelementer er søvnrestriksjon og stimuluskontroll. Dette er velkjente og godt dokumenterte metoder i behandling av kroniske søvnvansker. Behandlingen er krevende for deltakerne, men effektiv. Behandlingsprogrammet er også kvalitetssikret gjennom systematisk innsamlede data i samarbeid med Folkehelseinstituttet, og resultatene er presentert i en vitenskapelig artikkel i Tidsskrift for Norsk psykologforening, august 2020. Gruppebehandlingen er utviklet av psykologene Iver Strandheim og Paul Andreas Aasen i Oppegård kommune og med midler fra Statsforvalteren.
Mer informasjon om Stå Opp:
Nettside: staaopp.no