Ernæring i HOPP-barnehagene
Et sunt kosthold er sammen med regelmessig fysisk aktivitet et grunnlag for god helse og minsker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og type 2-diabetes.
Anbefalingene fra Helsedirektoratet tar sikte på å minske risikoen for disse sykdommene som har sammenheng med kosthold, fysisk aktivitet og stillesitting.
Hustadvika kommune og HOPP bygger alle sine kostholdstiltak på nasjonale anbefalinger fra Helsedirektoratet.
HOPP kosthold
Måltidene i barnehagen utgjør en betydelig del av barns totale kosthold. I HOPP barnehagene blir det derfor lagt til rette for at barna skal få gode vaner når det gjelder mat og måltider.
Kompetanseheving
- For å skape en felles plattform blir personale og foreldre undervist i sunt kosthold etter helsedirektoratets anbefalinger.
- Minst 2 ansatte fra hver barnehage deltar på Fiskesprellkurs hvert år. Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram med mål om å inspirere, motivere og stimulere barn og unge til å spise mer fisk og sjømat.
- I de- og erfaringsutveksling mellom HOPP-barnehagene.
Tiltak
- Alle barnehager anvender en kvalitetssikret HOPP-innkjøpsliste.
- I HOPP er smak, matglede og medbestemmelse viktig. Barna får derfor smaksprøve og utvelge produkt som skal serveres i deres barnehage.
- Barnehagene serverer varmmat 1-2 ganger pr. uke.
- Det utføres HOPP-ernæringsaktiviteter, hvor bl.a. kunnskap og smaksutforskning står på agendaen for barna.
Relevante hjemmesider
Publisert 28.11.2019 10.42