Hvor kan jeg få hjelp dersom jeg er utsatt for vold eller overgrep?
Alle former for vold og overgrep er ulovlige. Blir du eller noen du kjenner utsatt for vold eller overgrep bør du oppsøke hjelp.
Vold og overgrep kan være fysiske handlinger som å slå eller sparke, eller psykisk vold som trusler, degradering, kontrollering og ydmykelse. Det kan også være seksuelle overgrep, som voldtekt, incest eller uønsket beføling. Andre former for vold og overgrep er handlinger som skremmer eller sårer, som ødeleggelse av gjenstander av verdi, økonomisk utnytting av andre mennesker eller å hindre noen i å bestemme over egen økonomi.
Ved akutt fare for vold eller overgrep, ring politiet sitt nødnummer 112.
Opplever du vold eller overgrep kan du snakke med oss i skolehelsetjenesten, en annen voksen du stoler på, eller ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Tjenesten er gratis og du kan ringe hele døgnet, alle dager i året. Telefonen blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge.
Dinutvei.no er en nasjonal veiviser til hjelpetilbud, informasjon og kunnskap om vold i nære relasjoner, voldtekt og andre seksuelle overgrep. Her finner du også en spørsmål- og svartjeneste der du som stiller spørsmål kan være anonym.
Overgrepsmottaket
Har du blitt utsatt for vold i nære relasjoner, voldtekt eller voldtektsforsøk kan du få medisinsk hjelp og rådgiving hos overgrepsmottaket i Molde. Der vil du treffe leger og sykepleiere som er spesielt opplært til å jobbe med overgrepssaker. Tilbudet er gratis, og du får hjelp uansett om du ønsker å politianmelde overgrepet eller ikke.
Overgrepsmottaket er døgnåpent og holder til ved Molde sykehus. Du kan komme uten henvisning og trenger ikke å ha bestilt time. Om du ønsker å snakke med noen på forhånd, kan du ringe legevakten på 116117.
Oppmøtested er Akuttmottaket ved Molde sykehus.
Adresse: Molde sykehus, Parkveien 84, 6407 Molde.