Nytt Stikk UT!- konsept i vinter: Bli med på vinterfotturer!

15. desember starter ny Stikk UT!-sesong. I år tilbyr friluftsrådet ett helt nytt konsept, nemlig vinterfotturer i tillegg til Stikk UT!Ski-turer.

   Klikk for stort bilde Ingar Øien  

17 av 25 medlemskommuner har funnet frem vinterturmål. Sesongen kjøres parallelt med Stikk UT!Ski og varer fra 15. desember til 2. påskedag. Alle turmålene finner du ved å søke i kartet på stikkut.no  Her kan en velge om en vil søke opp skiturer eller vinterfotturer. Registrering gjøres på samme måte som ellers, men det blir to ulike lister alt etter om en registrerer ski- eller fotturer.

Ingen spesiell tilrettelegging, så ta hensyn til vær og føre.
Dette er i første omgang et prøveprosjekt og friluftsrådet er spente på hvordan det blir mottatt.
De fleste turene ligger i ytre strøk, der snøen og vinteren ikke holder til så lenge om gangen. Det har plukket ut kyst-stier, nærturer og gapahuker som de håper og tror skal være greie å gå til hele vinteren. Det er viktig å være klar over at dette er vanlige turmål som ikke blir tilrettelagt på noen som helst måte. Som regel vil turene være fine å gå, men kommer det mye snø blir de ikke brøytet, og det blir heller ikke strødd om det skulle bli glatt. Så folk må selv ta ansvar og vurdere når det er fint å gå. For mange vil nok brodder og gå-staver være til god hjelp gjennom vinteren.

Turene blir merket med blått Stikk UT! Skilt, og ved hvert turmål finner en kodeklistermerke med koden på. Denne registrerer på stikkut.no.

Riktig god tursesong!

 

 


 

Kontaktinformasjon

Ragnhild Elin Aas
Rådgiver
E-post
Mobil 907 71 912

Åpningstider

Mandag - fredag:
09:00-14:30

Sentralbord:
Åpent 09:00-15:00 

Adresse

Tingplassen 1
6440 Elnesvågen