Stikk UT! Vinter

Bilde fra skitur på Skaret - Klikk for stort bilde

 

 

15. desember startet Stikk UT! Vinter opp igjen med 349 turmål: 142 skiturer og 207 vinterfotturer. 

Alle kommunene i Møre og Romsdal, samt Heim og Lesja/ Bjorli er med og byr dermed på den største Stikk UT! Vinter noensinne. «Ta på varme klær, fyll sekken med varm drikke og godsaker og finn din vinterperle», er oppfordringa fra friluftsrådene.

– Med flere tilgjengelige fotturer i tillegg til ski, så vil vi nå gjøre et forsøk på å aktivisere enda flere i den tida på året da vi trenger det mest, sier Liv Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal som i januar tar over jobben som leder for Stikk UT! etter Marte Melbø.

– Årets sommersesong viste oss at folk bruker Stikk UT! som motivasjon til å komme seg ut på tur også når været ikke er på sitt beste, så nå håper vi at mange vil bruke det til å komme seg ut også i den kalde, mørke årstida, sier Hilde Ellingsæter som er prosjektleder for Stikk UT! i Sunnmøre Friluftsråd.

Inviterer bedriftene med

Friluftsrådene inviterer også bedriftene i fylket til å være med å tilrettelegge for at enda flere skal komme seg ut på tur alene eller sammen i vinterhalvåret.

– Stikk UT! sine tall viser at de som deltar gjennom Stikk UT! Bedrift i gjennomsnitt er dobbelt så aktiv som de andre deltakerne. Å få bedriftene med og skape en aktiv arbeidsplass bidrar til at mange er mye mer ute og i bevegelse enn de ellers ville ha vært, sier Hilde Ellingsæter.

–Om Stikk UT! kan bidra til å øke aktivitetsnivået fra lavt til «litt aktivitet, ofte» for enda flere av innbyggerne våre, vil det bety mye for helsa vår, skyter Liv Synnøve Hoel inn.

Prøveprosjekt - Skiturmål utenfor preparerte løyper

Stikk UT! Ski har eksistert siden 2015 og gjennom hele vintersesongen tråkkes det mange kilometer fantastiske skiløyper av frivillige, sier Stig Aambø i Møre og Romsdal skikrets, som er friluftsrådene sin samarbeidspartner for Stikk UT! Ski.  Denne sesongen har vi et prøveprosjekt der vi tilbyr noen få skiturmål utenfor preparerte skiløyper som egner seg godt for turski/fjellski. Turmålene kan være godt brukte «søndagsturer», og setertufter eller høydedrag som egner seg godt for en rast. Formålet er å inspirere til en annerledes turopplevelse eller forlenge turen ved å gå sine egne spor. 

GPS sporing av tråkkemaskiner

Nytt og gledelig for alle skientusiaster er at Stikk UT! Appen nå har fått integrert løypestatus fra loyper.net slik at en ser direkte i appen når skisporene sist ble oppkjørt. Det er Stikk UT! sin hovedsponsor Sparebanken Møre som har muliggjort denne løsningen for å tilrettelegge for at det skal være enda lettere for flere å komme seg på ut på skitur – kanskje også til steder man ikke før har besøkt.

Oversikt over alle sesongens turmål kan man finne på stikkut.no. Der finnes også info om Stikk UT! Bedrift og hvordan bedrifter kan tilrettelegge for en mer aktiv arbeidsplass i vinterhalvåret. Se vedlagt liste over vinterens turmål!

Ta kontakt ved spørsmål/ kommentarer: kristin@stikkut.no

For spørsmål om turmål på Sunnmøre: Hilde Ellingsæter hilde@friluftsraadet.no

Turmål på Nordmøre og Romsdal: Liv Synnøve Hoel, liv@stikkut.no

Turmål i Molde, Stikk UT! – kontakt Ingvil Grytli; ingvil.grytli@molde.kommune.no

Turmål i Sunndal, Stikk UT! – kontakt Marit Hjellmo; marti.hjellmo@sunndal.kommune.no

Kontaktinformasjon

Ragnhild Elin Aas
Kultursjef
E-post
Telefon 90 77 19 12