Koronaviruset og status i Hustadvika kommune

Pr 30.10.2020 kl 16.00 er 2255  personer testet. 2217 har testet negativt, 12 har testet positivt og 26 venter på svar.

Det er registrert et nytt smittetilfelle i Hustadvika kommune 30.10.20. Den smitta er tilreisende gjestearbeider fra utlandet og var allerede i karantene. Smitten var avdekt jfr prosedyrer for tilreisende arbeidere.

Vedkommende har ikke symptom, og er nå satt i isolasjon. Kommuneoverlegen har vært i kontakt med både arbeidsgiver og den smittede som etter forholdene har det bra. Det har vært gjennomført nødvendig smittesporing. 

Tidligere smittetilfeller:
En person 22.10.2020 (er i isolasjon)
En person 03.10.2020
To personer 01.10.2020
En person15.09.2020
En person 13.09.2020
To personer 12.09.2020
Tre personer i mars 2020.

Alle andre tidligere smittede er friskmeldte og ute av isolasjon. 

Tiltak i Hustadvika kommune:

 • Digital bestilling av koronatesting og koronatelefon
 • Institusjoner og omsorgssenter har åpnet for besøk. Dersom beboere ikke kan besøkes utendørs kan innendørs besøk avtales. Les mer om det her.
 • Aktivitet i idrettshaller startet gradvis opp igjen fra 7. mai. Kommunen har i dialog med lag og foreninger som trener innendørs fått på plass gode retningslinjer. 
 • Rådhuset  Servicetorget er åpent mellom kl 09.00-14.30 – sentralbordet er åpent mellom kl 09.00 og 15.00. Book gjerne tid med saksbehandler på forhånd, du finner kontaktinformasjon over ansatte her. 
 • Biblioteket er åpent igjen. De har innført egne smittevernregler. 
 • Kulturskolen er i gang med fysiske undervisningstimer igjen.
 • Nav sitt publikumsmottak er åpent mandager og onsdager mellom kl 10.00-12.00  – kontaktsenteret treffes på tlf: 55 55 33 33 
 • Bjørnsund Leirskole startet opp med leirskoledrift i august 2020 med egne retningslinjer om smittevern 
 • All politisk virksomhet gjennomføres etter oppsatt møteplan. Formannskap og utvalgsmøter er åpne for publikum. Kommunestyremøtene er ikke åpent for publikum men vi sender live fra møtene. Sendingene kan også sees i etterkant. Årsaken til stengte kommunestyremøter er at vi ikke klarer å oppfylle avstandskravene i lokalet der møtene holdes.  
 • Ulike arrangement har ulike regler. Se her for mer informasjon.
 • Fritidsaktiviteter trappes gradvis opp igjen etter nedstengning i midten av mars. Hustadvika kommune følger de nasjonale retningslinjene. 
 • Kommunen anmoder privat næringsliv om å være restriktive med reisevirksomhet og deltakelse på kurs og seminarer
 • Offentlige toaletter: Alle offentlige toaletter er åpne igjen. 
   

Hustadvika kommune har fokus på å kunne opprettholde mest mulig ordinær drift og samtidig hindre smittespredning på våre enheter.

Aktuelle fagpersoner i kommunen har jevnlige møter for å følge situasjonen.

Kommuneoverlege Petter Holen og beredskapskoordinator Jan Morten Dale har møte med helseforetaket, kommuneoverleger og beredskapskoordinatorer i nabokommunene.  

Folkehelseinstituttet sine hjemmesider er oppdatert til enhver tid med fakta, råd og tiltak vedrørende Korona-viruset i Norge. 

Kommunens nettside vil være oppdatert når det gjelder lokale forhold. Vi ber dere ellers følge med på utviklingen i Norge på nettavisene og på disse sidene:
 

Vi ber alle om å holde seg oppdatert på utviklingen og sette seg inn i hvilke forholdsregler som gjelder til enhver tid.

For ansatte i Hustadvika kommune er det opprettet en egen side med viktig informasjon og kjøreregler som oppdateres jevnlig.