Koronatelefon og testing

Hustadvika kommunes koronatelefon er tlf: 712 68 200 (Fræna legekontor)  Den er åpen alle hverdager mellom klokka 9.00-12.30 og 13.30-15.00. Den skal brukes for å kartlegge hvem som kan være aktuelle for testing ved vår «drive-through»- stasjon ved Helsehuset på Eidem. Det er legen som avgjør om noen av de som tar kontakt og blir registrert skal testes. Alle som skal testes blir kontaktet på telefon.  Du må IKKE møte opp uten timeavtale. 

I henhold til retningslinjene fra Helsedirektoratet er det følgende grupper som testes:

De som har akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller kortpustethet og som samtidig:   

 • Har behov for innleggelse. 
 • Er pasient eller bor i en helseinstitusjon.  
 • Er ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid. Denne gruppa kan vurderes for testing også ved mildere akutte luftveissymptomer som har vart over 2 døgn (mens de holder seg hjemme).
 • Er over 65 år og har underliggende, kronisk sykdom (som hjerte-karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk).  
 • Har vært i nærkontakt med en person som har bekreftet koronavirussykdom (covid-19). (Denne gruppen kan om nødvendig nedprioriteres ved mangel på kapasitet)

Er du i en disse gruppene, skal du ringe Hustadvika kommunes koronatelefon: 712 68 200 for å kartlegge om du skal testes. Du kan også ringe fastlegen din. Fastlegene vurderer behovet og bestiller time til de som skal testes.

Nå kan du melde fra om symptomter på koronavirus til FHI:

FHI har kommet med en løsning som legger til rette for selvrapportering av symptomer fra alle innbyggere. Dette er et tiltak for å få oversikt over smitte i Norge. Løsningen skal brukes av deg som symptomer som kan skyldes koronavirus. Du må logge deg inn som bruker av løsningen for å melde fra.

Meld fra ved mistanke om koronavirus


På koronasjekk.no kan du sjekke hvilke råd og tiltak som gjelder for deg:
 

Koronasjekk

Hvem bør ikke prioriteres?

 • Personer uten symptomer skal IKKE testes for covid-19.
 • Personer som har lettere akutt luftveisinfeksjon, tilbys vanligvis ikke test, heller ikke etter reise. De skal holde seg hjemme til en dag etter symptomfrihet. Lettere akutt luftveisinfeksjon kan for eksempel være en forkjølelse eller vondt i halsen. 

Forkjølet?

Alle med symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme. Det er ikke kapasitet til å teste hele denne store gruppen, og de aller de fleste har ikke covid- 19.

– Fordi vi ikke kan vite sikkert hvem som er smittet, anbefaler vi at alle holder seg hjemme til ett døgn etter symptomfrihet, sier overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet.

 Hjemmekarantene?

 • Er du satt i hjemmekarantene og ikke har symptomer, skal du ikke testes.

Har du spørsmål om korona?

 • Har du spørsmål om korona, og er uten symptomer?

  Se Folkehelseinstituttets eller HelseNorges nettsider.

  Du kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 09-16.

Alvorlig sykdom?

 • Er du alvorlig syk og trenger øyeblikkelig hjelp på kveld/helg? Ring legevakt på 116 117
   
 • Står liv og helse i fare? Ring 113