Koronatelefon og testing

Hustadvika kommunes koronatelefon er tlf: 712 68 200 (Fræna legekontor).  Den er åpen alle hverdager mellom klokka 9.00-12.30 og 13.30-14.30. Den skal brukes for å kartlegge hvem som kan være aktuelle for testing ved vår «drive-through»- stasjon ved Helsehuset på Eidem. Du vil få tidspunkt for testing der, IKKE møt opp uten timeavtale.

I henhold til retningslinjene fra Folkehelseinstituttet bør alle med symptomer på covid-19 testes:

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19testes raskest mulig. Dette inkluderer alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer som lege mistenker skyldes covid-19. Covid-19 har ofte følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse. For beboere i sykehjem bør det være lav terskel for å mistenke covid-19. Barn under 10 år med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke å holdes hjemme eller testes. Alle som testes bør holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG de er blitt symptomfri. 

Dersom du har symptomer på eller mistenker covid-19, skal du ringe Hustadvika kommunes koronatelefon: 712 68 200 for å kartlegge om du skal testes.
 

 

Nå kan du melde fra om symptomter på koronavirus til FHI:

FHI har kommet med en løsning som legger til rette for selvrapportering av symptomer fra alle innbyggere. Dette er et tiltak for å få oversikt over smitte i Norge. Løsningen skal brukes av deg som symptomer som kan skyldes koronavirus. Du må logge deg inn som bruker av løsningen for å melde fra.

Meld fra ved mistanke om koronavirus


På koronasjekk.no kan du sjekke hvilke råd og tiltak som gjelder for deg:
 

Koronasjekk

Appen "Smittestopp" skal gi FHI anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet for å måle effekten av tiltakene mot smittespredning, og etter hvert skal brukerne få et varsel om de har vært i nærkontakt med koronasmittede. Her kan du laste ned Appen:

Smittestopp

 

Har du spørsmål om korona?

  • Har du spørsmål om korona, og er uten symptomer?

    Se Folkehelseinstituttets eller HelseNorges nettsider.

    Du kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 09-16.

 

Alvorlig sykdom?

  • Er du alvorlig syk og trenger øyeblikkelig hjelp på kveld/helg? Ring legevakt på 116 117
     
  • Står liv og helse i fare? Ring 113