En stor takk til designerne av det nye kommunevåpenet og til arkitektene bak sangen "I kjem frå Hustadvika"

I dag hadde Fellesnemnda sitt siste møte før jul. Etter behandling av saker var alle invitert på nydelig juletapas laget av Fræna videregående sin restaurant- og matfaglinje. Designerne bak det nye kommunevåpenet til Hustadvika kommune "Plogen og fisken" var spesielt invitert sammen med Odd Arne Halaas som fremførte sangen "I kjem frå Hustadvika".

Kommunevåpenet

Grafisk designer Madelen Behrendt var dessverre forhindret fra å møte, men Øystein Hauge var tilstede. Ordfører  i Fræna, Tove Henøen, har vært leder for arbeidsgruppen som har jobbet med kommunenavn og kommunevåpen. Hun fortalte litt om prosessen og arbeidet som har vært lagt ned, og at gruppa var enige om at det var spennende å gå for noe nytt nå som vi skal bli en ny kommune. Hun overrakte fine blomster med stor takk til Øystein Hauge og Madelen Behrendt for bidraget. Øystein Hauge startet arbeidet med forslag til nytt kommunevåpen med noen enkle skisser og så ble det fart i sakene da han begynte samarbeidet med Madelen. Det nye kommunevåpenet symboliserer primærnæringene innen landbruk og fiske, samtidig med å være fremtidsrettet. Hauge leste opp diktet "Riksvåpen" av dikteren Hans Børli:

Ikke ei løveklo 
krummet om øksa 
mot rød bunn,

men en fuglefot -

foten til ei gråmeise, 
naken, røyktynn, 
krummet om iset grein 
mot en grønn vinterhimmel.

Diktet er skrevet 30 år før Hustadvika sitt nye kommunevåpen ble til, men det beskriver plogen og fisken som er symbolisert.

I kjem frå Hustadvika

Odd Arne Halaas og Øystein Hauge har samarbeidet om å lage en egen sang til innbyggerne i Hustadvika, der Hauge står for teksten og Halaas for melodi. Sangen ble med stor suksess fremført for Fellesnemnda. Odd Arne Halaas fikk også overrakt blomster av ordfører i Eide, Egil Strand, som takk for en flott sang til folket i Hustadvika. Halaas har frem til i høst også vært aktiv lokalpolitiker for Senterpartiet i Eide og i Fellesnemnda, men flyttet i høst til Vestnes og gikk ut av sine verv i lokalpolitikken. Han fikk også stor takk for sin innsats der.