Tidenes Folkfest 04.01.2020 i Hustadvika kommune!

Lørdag 04.01.2020 arrangerte Hustadvika kommune folkefest for alle innbyggerne i gamle Eide og Fræna. 

Familiedag på Skaret

På formiddagen inviterte Hustadvika kommune i samarbeid med Fræna jeger og fiskerforening til familiedag på Skaret mellom kl 10.00 og 13.00. Værgudene var med oss etter en regnfull jul - nysnø og oppholdsvær (med litt nedbør innimellom må sies) gjorde at det ble fine ski- og akemuligheter utenfor Skarstua. Vi var så heldige å få låne Klokkargården ved Skarstua til å servere vafler og kakao til alle besøkende. Tusen takk til Skarstua for lån av lokaler og til Romsdalsbanken som spanderte vafler og kakao til alle besøkende.

Norges Jeger- og fiskeforbund avdeling Møre og Romsdal har sine kontorer i det som tidligere var Lysgården på Skaret. Her var skytesimulator og egenproduksjon av fuglekasser populære aktiviteter. Hesteridning var det også mulig å være med på.

Mellom 400 og 500 mennesker var innom oss på familiedagen - veldig kjekt! Det ble akkurat nok kakao og vafler til alle. 

Klikk for stort bildeSnekring av fuglekasser      

Klikk for stort bildeSkytesimulator     

Klikk for stort bildeFine skiforhold på Skaret     

Folkefest i Eidehallen

Senere samme dag inviterte vi til skikkelig folkefest i Eidehallen mellom kl 16.00 og 20.00. I fotballhallen var det underholdning fra stor scene der dyktige representanter fra det rike kulturlivet i Hustadvika opptrådte. Molde Live hadde ansvar for lyd og lys og Hustadvika hagelag pyntet bord og scene til fest.

Fylkesmann Rigmor Brøste åpnet folkefesten med en litt annen vri på snorklipping. Snora var allerede delt i to og ble knyttet sammen som et symbol på at Eide og Fræna nå har blitt Hustadvika kommune. Edvard Hoem hadde skrevet egen åpningsprolog til Hustadvika kommune i forbindelse med markeringen. Prologen kan du lese i sin helhet her (PDF, 66 kB).

Kristian Kleppen Fedje var kveldens hovedkonferansier og ledet oss gjennom hele programmet med stø hånd. Han fikk hjelp av flinke medkonferansierer i Vetle Iversen Sandvik, Kjell Arne Iversen, Veslemøy Ørgesvik Pedersen og Kirsten Lyngstad. 

Tusen takk til alle som bidro med flotte innslag.

Inne i flerbrukshallen stilte lag og organisasjoner opp med aktiviteter for barn i alle aldre. Her var det mulig å teste håndball, fotball, innebandy, klatring og turn. Speideren stilte med flere aktiviteter og Hustadvika Menighet bydde på hoppemadrass, karamellkanon og svampekasting på presten. Trond med hammer`n kjent fra NRK barne-TV ordnet artig kastespill sammen med barna. Tusen takk til XL Bygg Dale Malo som sponset utstyr til kastespillet.

Vi fikk også god hjelp fra lag og organisasjoner til parkering, kafèdrift, legging og fjerning av gulv i fotballhallen og lån av bord og stoler fra flere samfunnshus. Gode hjelpere kom også helt frivillig og hjalp oss med opprydding på søndag.

Tusen hjertelig takk til alle som hjalp oss til å gjennomføre folkefesten- den ble akkurat så bra som vi drømte om!