Ta vare på hverandre i ei tøff tid!

Klikk for stort bilde 

De siste dagene har det vært unntakstilstand for mange i Hustadvika og for flere i nabokommunene våre. Mange hundre personer er testet for korona og frem til nå har vi 20 positive prøvesvar i Hustadvika. Mange sitter i smittekarantene og enda flere i ventekarantene.

Vi ønsker å oppfordre alle om å ta godt vare på hverandre. Alle kan bli smittet selv om smitteverntiltakene overholdes. Det kan skje på butikken, på skolen, gjennom sosial kontakt eller på bussen. Ikke let etter syndebukker eller heng ut enkeltpersoner, og la være å spre rykter!

Mange tror at å sitte i smittekarantene betyr at noen er smittet. Det er IKKE tilfelle, det betyr at vedkommende har vært i nær kontakt med en som er smittet.

Vi vil takke den flotte ungdommen vår for at de har vært ærlige med hvor de har vært og hvem som har vært deres nærkontakter. Takket være denne ærligheten har vi truffet godt med smittesporingen og fått satt mange i smittekarantene og ventekarantene.

Det er positivt det vi ser i dag, med bare en person som har fått påvist smitte. Men vi kan overhodet ikke senke skuldrene, og det ber vi om at ingen gjør i dagene som kommer. Vi skal teste mange flere og forventer flere positive tilfeller.

Synes du som ungdom at det er tøft om dagen? Prat med hverandre og ta gjerne kontakt med helsesykepleierne som er tilknyttet din skole.