Presseskriv fra Hustadvika kommune om ny covid-19 smitte 03.04.2021

Den 03.04.21 ble det registrert to nye smittetilfeller i Hustadvika kommune. Tilfellene har ingen sammenheng, og det jobbes med smittesporing.

Det ene tilfellet er smitte etter utenlandsreise og vedkommende testet seg umiddelbart ved hjemkomst og var allerede i karantene. Vedkommende er satt i isolasjon og nærpersoner er satt i smittekarantene. Etter forholdene har vedkommende lite symptom har god almenntilstand.

Kommunen jobber fortsatt med smittesporing i forhold til det andre smittetilfelle, da smittekilde er ukjent. Vedkommende er satt i isolasjon og nødvendige nærkontakt i smittekarantene. Kommuneoverlegen har vært i kontakt med den smittede, som etter forholdene har det bra.

Det vil bli gjennomført nødvendig testing av aktuelle nærpersoner i dag for begge tilfellene.

Kommunen vil oppfordre alle innbyggere å følge smittevernrådene, hold avstand, følge besøksrådene, husk god håndhygiene, og meld deg til testing på www.c19.no ved symptom.

Petter Aaberg Holen
Kommuneoverlege