Hvordan går det med vaksineringen på Vonheim?

I dag fikk 114 personer sin første vaksinedose på Vonheim i Malmefjorden. Resten av dosene kommunen mottok denne uken går revaksinering til de som er født før 1928, til helsepersonell og til siste rest av revaksinering ute på institusjonene. 

På Vonheim var det full aktivitet rundt kl 12.00. De som var på jobb i lokalet antok at det ble brukt 10 minutter på vaksinering av 6 personer. Så her gikk det raskt unna. 

Klikk for stort bildeVed inngangen snakket vi med Sigrunn K Svarva - klar for sin første vaksine. Sigrunn sier hun har vært veldig forsiktig og tatt smittevernreglene på alvor siden mars. Hun er derfor veldig glad for å få vaksinen og litt av den normale hverdagen tilbake.

 

 

Klikk for stort bildeNår vi kom inn ble vi møtt av to hyggelige damer som registrerte alle som kom for å få vaksine. Det ble også sjekket om egenerklæringsskjemaene var medbrakt og utfylt. Det var kort ventetid da vi var innom, men en ventesone med stoler stod klare ved behov. Når det ble ledig "bås" for vaksinering, ble hver enkelt fulgt til riktig sted der hyggelige vaksinatører ventet. 

Klikk for stort bilde Oddbjørn Pedersen var en av de som fikk vaksinen i dag. Han satt og ventet i 20 minutter observert av helsepersonell før han kunne forlate lokalet, i tilfelle det skulle oppstå en reaksjon på vaksinen. Han hadde bare lovord å si om vaksineringsprosessen.  - Jeg fikk god informasjon i forkant og organiseringen av lokalet her på Vonheim fungerer meget godt. Det var kort ventetid og jeg føler meg godt ivaretatt. Nå håper jeg at det blir nok vaksiner til alle, og synes prioriteringslisten til FHI er fornuftig og et godt system for kommunene å jobbe etter.   

 

Klikk for stort bildeHelsesykepleier Tove Kirsti Storvik er ansvarlig for den praktiske gjennomføringen på Vonheim. - Jeg har ansvaret for opplæring av personell, bemanning og at faglige prosedyrer er på plass, sier Tove Kirsti. Det har vært et skikkelig puslespill logistikkmessig, men vi ser at opplegget fungerer fint. Dette er en trivelig jobb for oss som er involvert, de som kommer er så takknemlige og glade for å få vaksinen.  

 

 

 

Klikk for stort bildeDet er laget til et eget rom innerst i lokalet utstyrt med adrenalin, O2 og blodtrykksapparat. Om noen reagerer på vaksinen blir de godt ivaretatt av helsepersonell. Så langt har ingen blitt syke. 

 

 

Klikk for stort bilde Ventesone for de som er ferdig vaksinert.  

Det var interessant å være flue på veggen og se hvordan den praktiske gjennomføringen av vaksineringen blir løst. Dyktige ansatte og fornøyde innbyggere - vi håper og tror det fortsetter slik til alle er vaksinert.

Kommunen vil rette en stor takk til alle frivillige som stiller opp som sjåfører for de som ikke har mulighet til å komme seg til vaksinering selv. Mange av disse stiller seg til disposisjon hver uke. De ansatte på Servicetorget som er bindeledd mellom de som skal vaksinere seg og sjåførene sier det er enkelt å spørre om hjelp. Så tusen tusen takk for hjelpen!

Til slutt en liten oppfordring: Når det blir din tur til å bestille time for vaksinering, får du en SMS. I denne SMS'en står det at du skal bestille time på www.c19.no , og det er ønskelig at flest mulig gjør dette. Vi har likevel forståelse for at ikke alle får til dette selv, og oppfordrer derfor pårørende, naboer, venner etc. om å forhøre seg om noen de kjenner trenger hjelp til å bestille time.
De som ikke har mulighet å bestille på nett, kan få hjelp til å bestille time ved å ringe Servicetorget på tlf: 71268100 (gjelder bare de som har fått sms).