Haukås skole har markert Verdensdagen for psykisk helse hele uka

  

Samarbeidslek i klasserommet.jpg  

Tradisjon tro har Haukås skole markert Verdensdagen for psykisk helse denne uka før høstferien.
 

Verdensdagen for psykisk helse har som mål å spre kunnskap og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse.
Nettopp fordi det angår så mange, er det nødvendig at vi er klar over hva vi kan gjøre i hverdagen for å bygge motstandskraft, men også hvilke verktøy vi har for å møte psykiske utfordringer. 


Årets kampanjetema er livet under og i en pandemi, og belyser hvor verdifulle vi er for hverandre for å forebygge ensomhet og utenforskap.
God psykisk helse handler om motstandskraft. De som opplever å ha venner og et fellesskap er bedre rustet til å takle store omveltinger i livet.

Sosial støtte er forebyggende, samtidig som det øker sjansen for å søke om og få hjelp når det butter. Samtidig henger det ofte sammen med opplevelsen av nærhet til andre, som for mange har vært utfordrende i en tid med større avstand til dem vi vanligvis har rundt oss.

Vi ønsker at elevene våre skal bli gode på å se hverandre og bli bevisste på hva det vil si å være en god venn. 

Haukås skole har derfor hatt fokus på vennskap og kaller denne uken for «Vennskapsuken». Vi har hatt ulike aktiviteter på tvers av og innad trinnene og faddersamarbeid for å nevne noe. Helsesykepleier har hatt egen stand og elevene jobbet i klassene med kvaliteter i seg selv og i hva det vil si å være en god venn. Haukås skole er også en ART-skole som har jobbet med sosiale egenskaper denne uken.

Lokale dagligvarebutikker har vært med på å sponse pølser og pølsebrød, samt fruktkurv til de ansatte på skolen (god psykisk helse på arbeidsplassen er også viktig). Takk til Rema 1000, Bunnpris og Coop Extra for bidraget. 

Tekst: Irene Vågøy, spesialpedagogisk koordinator ved Haukås skole

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde