Temakveld for foresatte - hvordan snakke med ungdom om bildedeling, samtykke og grenser?

mandag 10. mai 2021, 19.00 - 20.00

Informasjon

 

Temakvelden er på mandag 10. mai mellom kl 19.00 og 20.00.

Lenke til påmelding: https://fb.me/e/1mgGR1BJm 

Forteller din ungdom lite eller ingenting hjemme om sin relasjon til venner, kjæreste eller de andre barna på skolen? Hvor vanlig er det at ungdommer deler og sprer intime bilder? Og hvor går grensen mellom kjærlighet og skadelig sjalusi i de unge kjæresteforholdene?

Ny forskning har vist at nesten 40 % av alle ungdommer har blitt tilsendt et intimt bilde av noen andre. Noen deler selv intime bilder av seg selv, eller av andre ungdommer som ikke selv har samtykket til delingen av bildet.

Vi vet også at ungdoms kjæresterelasjoner kan være like grenseoverskridende som de voksnes relasjoner noen ganger kan være. Mange ungdommer vet ikke hvem de kan få hjelp fra, eller har prøvd å få hjelp, uten at de voksne forstår hva det er som har skjedd. Ungdommer selv forteller at de kan være svært usikre på om det de har opplevd faktisk er ulovlig, eller om de bare må «tåle det».

Hva skal ungdommen regne med å tåle, og hvordan kan vi foreldre snakke med ungdommen vår om hvor grensen går når det kommer til press rundt seksualitet, bildedeling og «mas» om seksuell deltakelse fra jevnaldrende?

Få svar på disse spørsmålene og mye mer, på temakvelden Reform – ressurssenter for menn arrangerer i samarbeid med kommunene Molde, Aukra, Hustadvika, Gjemnes, Sunndal, Rauma og Vestnes.

Vi setter ungdoms nære relasjoner i fokus, og temakvelden er spesielt tilpasset voksne med omsorg eller ansvar for unge i alderen 12-18 år.
Arrangementet er gratis, og av smittevernhensyn vil sendingen sendes digitalt på Facebook.

Arrangør: styringsgruppa for Handlingsplan mot vold i nære relasjoner i Aukra, Hustadvika, Gjemnes, Molde, Rauma, Sunndal og Vestnes i samarbeid med Reform (ressurssenter for menn)

Sted

Digitalt møte
 

Kontakt

Legg til hendelsen i din kalender